המהנדסים התקינו מערך של אלקטרודות על ראש המשתמש ולימדו מחשב לשייך גלי מוח מסוימים לתמונות מסוימות וכך לדעת אם מוצג על המסך פרצוף, חיה או עצם דומם. אם ישכללו את המנגנון אולי יהיה אפשר ללמד את המחשב להבדיל בין יותר משני עצמים בו זמנית. מבט של חצי שנייה והופ, התמונה מתויגת.
]]>עד כה המחשבים הניסיוניים שנבנו הצליחו לבצע רק משימה אחת. כעת בנו לראשונה במכון התקנים והטכנולוגיה בבולדר שבקולורדו מחשב קוואנטי הניתן לתכנות. המחשב, המורכב מיוני בריליום בטמפרטורה קרובה לאפס ומכמה לייזרים, הצליח להריץ כמה מאות פעמים תוכניות שנבחרו באקראי. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל עד כה המחשב דייק רק בכ-79 אחוז מהמקרים, הרחק מה-99.9 אחוז שאליו שואפים. ועדיין מדובר בצעד גדול לכיוון מחשבים טובים וחזקים יותר.
]]>חוקרים באוניברסיטת טוקיו הצליחו ליצור עכבר חדש משתי ביציות ובלי תרומה של זרע גברי. נמצא כי אורך חייהן של העכבריות חסרות האב היה גבוה בשליש מאשר עכברים אחרים מאותו זן.
מסקנת המחקר הסופית – "תוציאו את הגברים מהמשוואה, ובתיאוריה נשים יכולות להאריך את חייהן בשליש".
]]>בנורווגיה משתמשים בו לייצור חשמל. העיקרון פשוט: כאשר שתי תמיסות נפגשות המים נוטים לזרום מהתמיסה הרוויה במלח אל זו הדלה, דבר שיוצר הפרש לחצים שאפשר לנצל להפקת אנרגיה. כדי לעשות זאת שואבים מים מפי הפיורד, המקום שבו מים מתוקים פוגשים במי מלח, מזרימים אותם אל התא שבמפעל, ומנצלים את הפרש הלחצים, המשתווה לעמוד מים בגובה 120 מטר, כדי להניע טורבינה.
על פי הטענה, הפוטנציאל העולמי לטכנולוגיה הזאת הוא הפקה של כ-1,700 טרה-וואט-שעות, שהם כעשרה אחוז מהשימוש העולמי בחשמל. ההספק של התחנה הנוכחית קצת פחות מרשים: 4 קילו-וואט שעה, מה שמספיק בערך לחימום שניים-שלושה קומקומים חשמליים. את העיקר כבר עשינו – עכשיו רק נשאר לעלות עוד כמה סדרי גודל.
]]>לאחרונה, כמה שנים אחרי יום הדין של שליחות קטלנית, מהנדס מאריזונה בנה רובוט אוטונומי קטנטן ומתכוונן בעל מקלעי פלסטיק קטנים שיורה על גלילי נייר טואלט. היום פלסטיק ומחר – עופרת?
]]>